Theresa!

Jag har snott en bild från digjazz.se för att ni ska få se hur Theresa Andersson ser ut vars konsert jag var på ikväll. Fasen vad bra hon var! Svettigt, ångande, energiskt. Gospelsouligt. Bra.


Annars väntar vi mest på att True blood ska börja. Efter en lång dag... Nu hinner jag inte skriva nåt om intervjun jag varit på eller påskblommorna jag införskaffat. Imorgon kanske?

motiv

På grund av rökutveckling och otrevliga dofter i KKV-huset befinner jag mig hemma vid denna tidiga timme. Igår fortsatte jag att fota hemma så smått. Passa på medan det finns nåt mörker att fånga, snart är vi helt dränkta i ljus här uppe. Jag gillar murrigt fotografi, men föredrar att ha mänskliga motiv framför lampor vanligtvis. Det är bara det att jag har så fina lampor! Men jag tror att jag ska ta med mig kameran på nästa sociala tillställning... kanske på vernissage på torsdag?

blogga då!

Är det inte dags att blogga, frågade en vän igår. Det är så mycket annat, ursäktade jag mig. Men hon kanske hade rätt. Jag har en påbörjad bild här brevid mig, som i likhet med mina andra har en sån där uppfodrande blick. Kom igen då, tycks hon säga, när hon blänger på mig från pannån. Skärp dig.

Annars drömmer jag mig bort till ryska landskap. Mest fantasier. Men ändå. Och jag skyller på ryssarna. Om ni bara visste hur spännande vår utställning till sommaren kommer att bli! Pappersarkitekten Alexander Brodsky (bara ordet pappersarkitekt!) kan man googla om man vill se fantastiska konstverk och byggnader. Konst inspirerat av arkitektur och arkitektur inspirerat av konst. Vodkapaviljonger och väldigt speciella restauranger! Han skulle man vilja anlita för att rita något unikt till tomten i Sinken... Den som orkar kan läsa denna artikel eller bara titta på bilderna! http://www.feldmangallery.com/media/pdfs/brodsky%20in%20metropolis06.pdf


I helgen var vi hos K-E och dockan, som vissa av mina läsare känner till. Jag fotade lite grejer som dom ville sälja på blocket. Bland annat på en gammal charmig motionscykel med hastighetsmätare! Jag tror Stig blev lite förtjust i den, men inte så pass att han skulle börja cykla i vardagsrummet... Vi fick kaffe och god tårta, man kanske borde titta förbi oftare...

  

never again

Dagens lärdom är att aldrig mer bli arbetslös och beroende av någon a-kassa. Från det att jag får nästa jobb tänker jag försöka hålla mig till denna insikt... Efter att ha öppnat dagens post och läst ännu ett meddelande om att de vill ha kompletterande papper på ditt och datt, nu senast ett papper från Umeå och 2007, känner jag mig mest bara uppgiven. Innan posten lyckas vaska fram detta papper ur sina arkiv är det midsommar.

Tröst här i livet när man är pank är:
1. stöttande sambon
2. luleåsk vårvinter, bländande vacker
3. finkameran som man kan leka med och lära sig nya saker om
4. trevliga bloggar som Gustavs: http://gustafbratt.blogspot.com/
5. jobbintervju och därmed hopp om att nån gång eventuellt få en lön
6. tanken på att mamma snart får åka till Kanada och roa sig
7. Londonresan och Emma i april att se fram emot!


lilla mamma


chez Katta




Idag blir det bildbetonat i bloggen. Det har ni inget emot tror jag. Lite bilder från hemmet som jag precis tagit. Lampor, blommor och krimskrams... Hoppas alla har en fin måndag!


Film

Igår tågade jag iväg till Hemmakväll eftersom vi sett dvd-box efter dvd-box av olika serier på sistone och jag har börjat känna att jag inte närt mitt filmintresse: det finns redan allt för många gamla filmer jag inte hunnit se, jag har inte råd att missa dom nya! Hem kom jag en dryg timme senare (att välja är det svåraste!) med en välbalanserad blandning God Film.

Vi såg Eastern promises igår kväll och den var bra på precis det sätt jag föreställt mig. Viggo Mårtensen gjorde filmen och jag vet att alla inte smälter (med skräckblandad förtjusning) för romantiseringarna av det råa och brutala som maffiaskildringar älskar att gotta sig i, men för er som gör det och inte sett denna: Gör´t! Brutal, vacker, bitterljuv...




Elementarpartiklarna
Ikväll har vi sett film nummer två. Elementärpartiklarna baserades på en bok jag tänkt läsa, men nu blev det filmen i stället. Vi skrattade, vred på oss obekvämt och jag grät en liten skvätt också. Kort sagt: den berörde. Men jag skulle inte rekommendera den till känsliga...  

Helgen har varit fin. Vi hälsade på Margit i sällskap med Malin igår. Lilla sötnosen Svea var också med. Det blev en lunch ute på stan, charmiga Myggan, där en stor del av klientelet anlände i skoteroveraller. Kalix stadskärna var dessutom avstängd pga skidtävlingar för såväl barn som vuxna, så vi som anlände i bil kände oss lite ute. På Valhall var till och med uteserveringen öppen. För välklädda skotermän och kvinnor antar jag.

Med strålande söndagsväder tyckte vi att det skulle passa med en promenad och våffla i Kyrkbyn idag, så vi åkte dit. Jättefint som alltid där ute, och vi bollade lite tankar om hur det skulle vara att bo där, men jag tror att jag gillar det mer än Stigge... Nu i eftermiddags har jag (hör och häpna) städat. Det är den där vårsolen...


försök till fredagskänsla



Okej, det är faktiskt fredag. Trots att jag stångar pannan blodig med mina blanketter fram och tillbaka till a-kassan och snart ger upp tanken på att få några pengar, så tänker jag vara lite fredagsglad idag...

Jag fick ett utbrott igår och tyckte väldigt synd om mig själv, men så började jag tänka på min granne och så skämdes jag istället. Min granne var med på skyliften (är det så dom heter?) som rasade för nån månad sen och blev helt sönderslagen.

Idag ska vi ha marknadsföringsmöte med Peter, det blir kul! Sen siktar jag på att träna med Sara i eftermiddag, det skulle behövas!


konstnärsvardag



När man befinner sig på en arbetsplats av konstnärer som jag för tillfället gör, inser man fort att ett arbete är ett arbete, oavsett vad det är. Även om man jobbar åt sig själv och med sina egna idéer, så finns det likväl ett mer eller mindre sjaskigt lunchrum där någon måste offra sig och torka av diskbänken och gå loss på micron emellanåt.  Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, kanske ett estetiskt fulländat kök? Nu vill jag inte på något sätt dissa KKV:arna eller för den delen deras lunchrum. Det är bara det att det känns så vanligt.

Och så det där med lönen. Någon måste ju betala den med. Så jag dividerar med mina visioner från 1987: vill jag verkligen vara konstnär? När verkligheten vägrar vara bohemglammig och sorgfri. Vi får väl se... Jag tror jag blir lite allt möjligt när jag blir stor. Bredd snarare än fördjupning. Jag gillar ju människor, relationer, fantastisk konst, fantastiska städer, god mat, att måla fauvistiska självporträtt, dansa, fota, slöa, leka, sova...då måste man kanske inse att man är mångsysslare...


Tiden som aldrig räcker till

Det blev morgon idag med och som jag känner mig går jag bara motvilligt med på att det är en ny vecka. Helgen hade gärna fått vara dubbelt så lång, tack! Jag behöver nämligen tid att tänka över saker, smälta det nya, komma fram till saker. Mitt grubbleri får så lite plats när verkligheten envisas med att marschera framåt i en takt som jag inte hänger med i. Andra människor verkar inte ha det där behovet som jag alltid haft: att ha tid för att prata med mig själv om livet medan det fortgår.


Ovan: Konstiga saker på isen.



Lite som i denna bild: "Prata med handen, jag vill inte bli fotad". Fast jag vill säga det till tiden: stanna en stund, jag behöver tänka.


klubbviken!



I Luleå är det strålande sol idag och vi har precis varit ute i Klubbviken och ätit lunch i trevligt sällskap av Malin, Robban, Matte och Svea!

praktikant på magasinet dag 4


Idag väntar möte med arbetsgruppen efter lunch och fram till dess hade jag tänkt få lite saker gjort som måste göras. Måste säga att det är ett trevligt gäng som jag jobbar med. Igår fick jag uppleva och, i byggchefens trevliga sällskap, mäta den kommande arbetsplatsen hela dagen lång. Spännande, kallt och havredammigt var det. Här får ni se en glimt av stället och dess minst sagt rejäla takbjälkar!

Just precis nu måste jag faktiskt ta min arma högra höft och laga den lite på gymmet. Sen jobb, sen möte, sen helg!

uppe med tuppen


Idag vaknade jag av att Stigge skottade balkongen 05.30. Jag är med andra ord uppe med tuppen och efter nästan ett kvartal av sovmornar känns det ganska skönt att ta vara på morgontimmarna igen. Nu är anledningen att jag vill hinna ha lite egentid före praktiken, och vill man få något gjort är tiden mellan 6-9 oslagbar bortsett från kvällar.

På tal om den önskade viktökningen som också infann sig: Efterrätter i all ära, men jag tror som sagt att även träningen spelat in. Och som komplement till träningen och det faktum att man inte alltid tar sig ett rejält mål mat efteråt, så har det blivit en vana att ta gainomax. Det tackar jag Lasse och Sara för! Lasse som tränade och var en inspiration innan jag kom igång och Sara som är min kostexpert: båda två talade sig varma för att man MÅSTE fylla på energi kort efter träning. Och jag ville ju verkligen inte tappa i vikt så jag provade motvilligt den snabba vägen... Nu vill jag inte vara utan det! Men inget förvånar mig längre: bara det faktum att jag självmant går till ett gym över huvud taget är den största överraskningen. 


onsdag morgon



Klockan är tidigt och jag sitter och gäspar i min morgonrock och undrar vad som hände med mina sovmornar... Igår hade jag min första dag på praktiken. Ni som har mig på facebook vet redan att jag jobbar åt en konstnärsgrupp i Luleå, med en utställning som ska ta form i Boden i sommar. I ett gammalt havremagasin, dvs huset där man hade maten åt militärens hästar, kommer i sommar tre stycken utställningar visas. Ett par som rör Boden och husets historia (hästarna!) och en större utställning med rysk, häftig samtidskonst samt några nordiska konstnärer. Denna utställning heter "Ryssen kommer!" och det hoppas jag att alla mina vänner också gör!! Kolla mer på hemsidan! 
http://havremagasinet.se/


När jag får en ledig dag härnäst vill jag sätta om ett antal av blommorna i lägenheten. Vissa behöver det verkligen, medan andra bara ska bli ompysslade med lite ny jord.

Funderar på ett gammalt självporträtt (som inte var med på utställningen, men som jag satt upp med häftstift på väggen i min hörna), om jag ska börja måla på det igen. Fixa vissa grejer. Men det känns lite som att gå in i en gammal dagbok och korrigera...den kanske får vara som den är?


fair trade och kvinnodagen

Jag har märkt att jag tänkt mycket på kläder på sistone. Kläder jag vill köpa... I brist på pengar för denna roliga syssla, planerar jag nu i stället ev. framtida inköp. Igår gick jag en runda på stan och kollade vad som fanns och jag kollade särskilt efter eco/rättvisemärkta plagg. Eftersom dessa är inblandade i kollektionerna på exempelvis H&M och Åhléns är dom inte jättelätta att hitta alltid, men det känns som att det är värt letandet. Jag hittade en jättesöt klänning på Indiska faktiskt. Deras hemsida är dock inte speciellt uppdaterad och därför får ni inte se hur den ser ut.

Passade just på att googla fairtrade och har kommit in på People trees hemsida (http://www.peopletree.co.uk/) som har en hel del fint. Ni ser en söt klänning här:
 
do not panic scoop dress

Nu ska jag gå och göra färdigt söndagens efterrätt. På tal om desserter kan jag meddela att jag väger nästan 65 kilo numera, jag blev väldigt imponerad när jag kikade ner på vågen. För er som inte känner mig så väl så kan jag informera om att jag har gått upp i vikt och att jag gillar det. Beror förmodligen på en kombination av att jag inte längre är brevbärare (men äter som om jag vore det) samt att jag gymmar. Muskler väger mycket har jag hört... Men sen är det trevligt för en person som alltid känt sig benig att gå upp nåt kilo, även om det nog är mest på magen...

Ikväll tänker vi se den nya danska serien på svt, av trailern att döma verkar den jätterolig! Sen tänker jag planera så att kvinnodagen, som jag för en gångs skull tänkt mycket på i förväg (var finns de organiserade feministerna i Luleå?!), känns meningfull och genomtänkt. I år känns den plötsligt viktig, fastän jag tidigare tvekat inför hur jag ska ställa mig i frågan. Så jag ska nog gå på en Sonja Åkesson-lunch som ges här på kulturens hus. Och tänka på fantastiska kvinnor från historien, från mitt eget liv och världen idag, och på hur vi ALLA (verkligen inte bara kvinnorna) ska fortsätta sträva efter att göra världen bättre! 

måndag hela veckan



Trots att det faktiskt är fredag idag kommer jag ingen vart med min vecka. Lite måndag-hela-veckan-känsla. Sovit dåligt har jag också gjort. Men det är väl aldrig för sent för att ta tag i saker, och ikväll vill jag somna med en känsla av att inget hänger över mig, ogjort och irriterande.

Så nu ska jag skriva dom där mailen, ringa de där samtalen, göra mina ärenden, pricka av från listan. Och förhoppningsvis även hinna med att göra ett trevligt besök framåt eftermiddagen. Och sen vill jag ta helg!


Soon: London + Emma

File:Horse Guards, London April 2006 027.jpg
Vi behöver lite sånt här! Så vi åker en helg i april, jippi!

Att fylla 30 är en fest!

Har jag sagt att hela min 30-årshelg blev jättetrevlig? Inte till bloggen, tydligen. Nu vet ni det! Jag är så nöjd och har fått massor av trevliga åskådare till min konst + uppvaktning av nära och kära. Tack till alla som var där! Tack för fina gåvor, blommor, snälla och uppmuntrande ord! Här är lite mer bilder på konsten, för er som är nyfikna:

Bilder från i helgen

Kära, tappra bloggläsare! I'm back! Nu har jag dessutom en digitalkamera, så ni kan lägga era förväntningar liiite högre framöver. Nu tänkte jag visa lite bilder från utställningen. Det blev inget fotande från min sida på kalaset i lördagskväll, eller på vernissagebesökarna dessförinnan (eftersom jag är en snäll värdinna). Så här följer bara några av mina tavlor:






RSS 2.0