alla slentriannej till olikhet & mångfald


Har försökt plugga idag. Det går sådär.

Råkade nyss läsa en blogg jag aldrig läser där en åsikt jag inte delar blev framförd med dåliga argument. Gaaaah! Tyvärr blir jag lite elitistisk emellanåt. Just när det gäller hur man uttrycker sig. Eller kanske ännu mer vad som tycks: hur man bemöter nya människor, tankar, idéer, sätt att leva osv. Respekt eller i alla fall tolerans, please! Den viktigaste lärdomen av min uppfostran. Sen må jag vara full av brister på alla det sätt, men att vara slentriannegativ till allt som inte är som "det ska vara" eller framför allt mot människor som inte är som "man ska vara" har jag lärt mig är FEL. 

Får man exempelvis tycka att "män ska vara män" och detsamma för kvinnor? Naturligtvis, vem ska hindra det? Flertalet människor tycks ha någon sån känsla av att det ska vara "ordning" när det kommer till kön. Jag känner många som anser detta. De flesta får veta vad jag tycker också: oliktänkande, mångfald är vackert. Och när jag inte tycker det så strävar jag efter att förstå. Men vad jag inte förstår är alla oförstående, fördömande människor. Skulle vara trevligt om dom ville tänka efter. 

Vackra saker



Fick två vackra målningar av Cissi & Leif i present när dom var på besök. Här är en av dom. Mycket tjusig!

Ludde är nästa tjusiga objekt framför kameran. Han har blivit så stor numera, vilket kanske framgår av denna bild. Nyss var han ute i trapphuset och kysste sin flickvän och granne Dolly som han är oerhört förtjust i. Damen i fråga är en flatcoated retreiver och några gånger större än honom, men kärleken är lika stark för det!


Uppdatering...

...från en äldre, klokare kvinna på 31. Tyvärr tycker jag inte alls om udda nummer som 3 och 1, men jag är ju inne på mitt trettioandra år egentligen. Positivt tänkande!

Idag ska jag göra tråkiga och roliga saker. Får se hur det ska gå. Pendlar som vanligt mellan svacka och pepp, men det är lika bra. Det är skönt att inte bry sig emellanåt och trevligt att växla det tillståndet med ett überpositivt då jag inte kan sova av alla sprudlande idéer som vill fram. Manodepressiv LIGHT.

Tror att bloggen ska få sig en facelift snart. Vill ju att den ska osa av kreativitet trots att jag ovilligt lär mig hur jag uttrycker det i dataspråk. Om ni gnäller och säger att den är ful kanske jag kan uppbåda den energi som krävs!?


RSS 2.0