Konsten att bo någonstans



På färden genom Finland fram och tillbaka med Jukka pratade vi bland annat om det här med var man bor. Min far är en kär anhängare av hyresrätter. Är något trasigt ringer man någon som måste fixa det. Sen är det klart, inga oförutsedda utgifter mm. Så långt är jag med, man vet vad det kostar varje månad och är fri. Men det hjälps inte: jag vill ändå äga!

Själv är jag en sån som drömmer om att bo i hus. Ha min egen lilla täppa. Kanske handlar det om att man vill ha det man inte har. Men för mig representerar ägandet också en beständighet. Här ska jag bo (punkt). Mitt liv har varit lite av det kringflackande slaget. Jag vill rota mig. Växa fast. Men såna saker handlar förstås inte bara om själva boendet, utan allt annat också. Och just nu känner jag att jag fastnar för Luleå. Jag trivs i allmänhet med livet och det jag gör. Men just själva boendebiten skulle kunna förbättras. Frågan är bara hur?


Grebbestad och annat

Folk verkar titta efter om jag skrivit och så har jag inte gjort det på länge och väl. Jag skäms lite.

Här vankas påsken, ja det är rentav påskkärringsdag idag. Men för mig blir det inget firande direkt. För det är svårt att fira mitt i ett flyttlass. Mummo och ukko ska flytta och vi hjälpa till. Därmed blir jag borta hela helgen. Killarna, dvs Stigge och Ludde, får klara sig själva.

Ni kan få se lite bilder från Grebbestad, där jag var förrförra helgen:



Tjusig vy från klippan ovanför. Grebbestad är verkligen pittoreskt och mysigt!



Mickes otroligt snygga möbel som han designat och tillverkat. Jag är så imponerad att jag inte hittar ord. Hoppas jag har råd med hans tjänster om vi bygger hus säger jag bara!!!

 


Vi åt gott och hade trevligt. Ena kvällen passade vi på att måla lite i skolans fina ateljé. Här ser ni Micke och Sara.

Nu till en helt annan sak här hemma:



Om nån känner nån som behöver sig en vad Stig brukar kalla manskapsvagn, så funderar han på att sälja sin.

RSS 2.0