Kissebilder

Semestern har börjat... Men jag har inte fotat annat än katt, pga tråkigt väder. Sen är det väl inte alltför intressant att se bilder på utrensningsprocessen här i vårt hushåll även om jag nästan hade tänkt lägga ut före- och efterbilder. Men det gör jag när det blivit bättre... Vi har hunnit köra lass både till röda korset och returmarknaden, men det är mycket kvar att göra innan jag är nöjd.

Kissen var det...

Bra helg


Helgen går mot sitt slut och trots att vädret varit sisådär så har det varit en bra helg. Vi har just kommit tillbaka från Sinken där vi varit med kissen och annat trevligt sällskap. Jukka & Hjördis har tittat förbi och Malin & Svea.

Hur går det med utrensningen kanske mina trogna läsare undrar... Det går framåt!! Imorgon ska vi förhoppningsvis hinna åka med en omgång grejer till återvinningen och sen samlar vi det som vi tror går att sälja till loppis. Efter att ha inspekterat loppisplatsen i Kyrkbyn i lördags bedömde vi att Piteås kanske är bättre. Där var massor av folk förra sommarn i alla fall.

Till och med lite kissegrejer ska bort! Ludde växer så det knakar, så snart ryms han inte i selen och klösträdet vi först införskaffade är för litet redan. När man väl börjar utförska i sina gömmor inser man hur mycket överflödigt där finns! Och boken Rensa i röran var inte alls pjåkig utan intressant. Jag fastnade till och med för det där med bauga...vilket kortfattat handlar om att vissa delar av hemmet enligt ett mönster representerar olika områden i ens liv. Exempelvis relationer, välstånd, hälsa, karriär, barn... Vem bryr sig om att det är flummigt, när det funkar motiverande!?

På tisdag åker Jukka & Hjördis till Finland. Lite avis blir man måste jag säga. Tänk att vara i stugan där nån vecka, gud så skönt! Lång egen sandstrand och bastu vid stranden. Ett av mina paradis på jorden! Men semester hemma med mina herrar känns inte heller fel. Kommer bli en skön sommar!

Trädgårdsprojekt

På bilderna nedan kan ni beskåda:
En stulen rosenbuske som blomstrar och trivs. Jordgubbar på gång. Blomsterrabatt under uppbyggnad. Miniträdgårdsland/kryddor som växer. Planterad syrenbuske som förhoppningsvis ser roligare ut nästa år... Det är sånt jag pysslar med i Sinksundet på soliga dagar!


Uttröttande utrensning


Seg start idag. För mycket på att göra listan, så jag har svårt att fokusera. Men även arbetslösa har snart helg. Och då blir det loppis enligt planerna. Ska försöka göra oss av med lite av dövikten vi samlat på oss var för sig genom åren. Men det är ett projekt att gå igenom allt och energin från igår är som bortblåst...

Längtar efter att se bra film på bio. Jag vill se För kärleken eftersom jag hoppas att den är en av de där sällsynta bra svenska filmerna. Jag vill också ha lite hjärndöd action...Knight and day tror jag blir passande!


Bullar med katt!



Jag har faktiskt inte tid att skriva. Jag rensar!
Så ni får en bullbild från i måndags.
Och en jag-har-växt-en-massa-men-är-fortfarande-lika-fin-bild på Ludde.


Hektiskt sommarliv


Det var varit mycket socialt liv och massor av fotande på sistone. Grill hos Sara & Rolle i helgen, tårtätning hos Malin, visit hos Margit i Kalix, besök av Mirja och en heldag med Vivan, Emma och Alva i Storforsen. Måste sortera foton, kameran blir ständigt full. Sen har jag tänkt på det där med att dubbelspara, så att man har på sticka också om datorn krashar. Och då måste man ju sortera igen. Kan ju inte bara spara hundratals bilder där hälften är blink och rörelser, som det blir när man fotar folk i farten.

Igår kväll när jag kom hem från heldagen i Storforsen med Diggiloo och allt, såg jag att bokpaketet äntligen anlänt. Så nu väntar rensningar. Hälften ska bort! Borde satsa på att ta picket och packet till nån välbesökt sommarloppis... 

Samexistens

Har just hört att vännerna Linda och Alex varit tvungna att avliva en av sina fina katter och det känns så tråkigt och orättvist. Bara tanken på att det skulle hända oss är svår att tänka. Nyförälskade som vi är i vår växande krabat tycker vi att allt han gör (nästan) är gulligt och värt att Åh:a och Oh:a åt...

I natt skötte Ludde sig faktiskt exemplariskt, sov hela långa natten i sängen med oss utan störningar. Ända sen jag kom hem från Umeå har jag väckts några gånger per natt och försökt förhindra ett piggt busfrö att även väcka den arbetande sambon. Jag vaknade visserligen i natt, men det var av huvudvärk, och då kunde jag konstatera att han lekte lite för sig själv men stillsamt nog utan att väcka oss. Så vi lär oss att samexistera här på våra 81 kvadratmetrar!  

Igår kväll träffade jag Mirja, vilket var trevligt som alltid. Hade dock inte kamerautrustning med mig. Därför får ni se bilder från tisdagens sushi med Stigge istället. Vi (Stig) tränade pinnätning... Ludde har fick nåt i tisdags också, nämligen ett klätterträd.


Blå och gul Iris

Blue Iris: Chanticleer Garden/Philadelphia, PA by jmgphoto.
Idag har jag köpt syrener och irisar. Nånstans på tomten i Sinksundet ska dom få bo... En läig berså skulle vara underbart när det viner i knutarna, men problemet är att man inte vill skymma utsikten, så jag har inte bestämt mig hur syrenerna ska få bo...

Irisar, fast gula, hittade jag förstås vid strandkanten precis på tomtgränsen idag när jag gick och funderade var jag skulle sätta mina fina blåa. Och nog är det fint vid vattnet där dom också verkar trivas, dom är ju lite vassliknande, men jag ska ha mig en rabatt har jag bestämt. En rofylld lite halvskuggig oas där bara vackra saker ska planteras för sitt estetiska värdes skull. Helst ska det också bli läshörnan på tomten...med en hängmatta kanske...å, tur att det finns mycket plats!

Rörigt leverne

Sitter i min datorröra med lätt onsdagsångest. Allt känns oordnat idag och jag önskar att jag kunde få en assistent då och då som kom och styrde upp tillvaron. Varje vecka kanske? Eller en Elin. När vi var yngre och hon kom och hälsade på i Lillsjöberg kunde hon resolut säga: Nä, nu städar vi ditt rum! Jag minns inte om jag upplevde det som ett trevligt utlåtande då, men numera är du mer än välkommen att lägga dig i Elin! Tycker det låter som en bra och solidarisk användning av semestern...

Häromdagen beställde jag boken Rensa i röran. Det är en sån där Feng Shui-bok. Nu känner jag väl inte att jag behöver nån ålderdomlig lära (eller new age-ig, vad den nu är) eller snack om energier för att få ordning. Men jag är lätt desperat, så nu tar jag hela kittet och får väl filtrera bort det jag inte gillar. Det är som om jag längtade efter ett avskalat hotellrum, med en bok (bibeln?) och en blomma.

Jag vet att jag allt för länge haft allt för mycket saker som ska rymmas på ett allt för litet utrymme. Men jag brukar ursäkta mig med att jag ju behöver ett hus, jag är inte lämpad för lägenhetsliv. Inte i små sådana i alla fall. Men nu känner jag att jag behöver ordning på direkten!

Allt det där som man släpar med sig genom livet - saker laddade med minnen och affektionsvärden, fina saker, udda saker, kläder som inte passar längre osv - känns tungt och onödigt ibland. (Och ännu värre är det med sambons gamla saker, som jag inte ser det minsta fina i...) En dag som idag skulle jag bara vilja ha luftigt, lättstädat och kanske nån liten fin pryl här och där. Utan att det för den skull känns kliniskt, opersonligt eller tråkigt. Det ska vara jag/vi, men i lagom dos!


Ångloksresa

Igår åkte vi på en tågresa till Haparanda och tillbaka. Tåget med diverse blandade äldre vagnar drogs av ånglok. Hade man fönstret öppet i vagnen kunde man känna kollukten och få lite koldamm på sig. Ångan/röken täckte stundtals delar av utsikten. Uppförsbackarna gick lååångsamt.

Först reste vi bekvämt i första klass, sedan hittade vi våra platser i Bistrovagnen där maten serverades. Inte nån förstklassig servering eller mat, men resan var ändå intressant och rolig. Om inte annat fick man spendera en dag bland tågentusiaster och längst hela vägen möttes ånglokståget av fotande och filmande herrar. Även i de minsta byar vi passerade stod människor med kameror och glada miner. De vinkade och tittade längtansfullt på vår framfart. Vem hade väl kunnat ana att vår lilla del av världen rymde så många tågnördar? Vi passerade också en hel del myrmark, skog samt ett antal gamla nedlagna tågstationer. 

Först åker vi bekvämt i första klass.


Umeås pärlor. Del 2.


Gubben mellan rådhuset och McDonken. Fylld av existensiella grubblerier.

Frukthörnan. Inte för dess innandöme, men huset och skylten är snygg.

Rådhuset i fräsch blåvit sommarkostym.

Gågatan, varm och behagligt sommartom.

Umeås pärlor. Del 1.


Sigge i snygg ny frisyr!

Sigismund and me.

Mitt gamla hem. Bibblan jag växte upp i...

Vasaplan...

Lillsjöbergslängtan

Nä, ni får inga bilder härifrån. Trist kanske. Men vi får förlita oss på ordet. Nuförtiden ser man knappast en text utan bilder till, så ni kan träna här (bortse från diverse tråkig reklam bara). Och i sommarläsningsromanerna ni säkert har staplat upp vid hängmattan eller på nattduksbordet.

Sitter och funderar i en stillsamt tom lägenhet (värdparet är på dans), spånar över kurser man skulle kunna ge i studieförbunden hemma. Vad behöver luleborna tror ni? Feministisk litteratur? Det har jag ju fan i mig diplom på, det kan funka... Fast helst skulle jag vilja göra skrivarkurser med ungdomar, eller kombinerade skriv- och konstkurser kanske. Kan man locka kidsen till sånt? När jag börjar skissa på saken känns det riktigt bra!

Måste nämna gårdagens fina kväll med Sara också! Vi hade en trevlig kväll, först med matintag i stan och sen på visningsträdgård ute i Hissjö för att slutligen landa i Lillsjöberg. Det är något med min mammas fina by, ni hör det på namnet: mysigt. Där hade jag velat vara nån vecka i sommar kände jag igår när vi var tvungna att rulla in till stan igen efter långdragen fikastund. Kanske tar jag kissen i sin bur och karln under armen och åker tillbaka senare i juli. Behöver min dos av Lillsjöbergs skogsstigar, blåbärssnår, ängar och smultronställen.   

Lugn kväll väntar

Börjar längta hem till mitt lilla lurvtroll och mitt större, mindre lurviga troll. Trött som tusan är jag också denna vecka. Dagarnas intensitet liknar inte min vardagliga, om man säger så. Men vi har det jätteroligt och idag sa ett av barnen, att vi ju precis kommit igång, kunde vi inte köra en vecka till? Jag tolkar det som att lägret är roligt.

Imorgon sätter jag mig på en buss, somnar, och vaknar hemma. Blir skönt att sova i egen säng. Tydligen har katten fått sparken från sovrummet nu, så vi får se hur vi ska lösa det...Själv tycker jag att kissen gärna får sova med oss, så länge den inte vaknar och stör oss på småtimmarna. På Stig låter det som att han inte fått sova ALLS sedan jag åkte ner, men jag ska tala ut med båda parter och se om vi inte kan hitta en lösning...

Ikväll är alternativen: 1. hyra film 2. slötitta på det som tv:n visar. Mer än så orkar jag nog inte.


RSS 2.0