Hej svejs!



Idag kom ett paket från kära gamla La Redoute. Man kan alltid låtsas att man har råd med lite reakläder. Det dyraste passade ändå inte och åkte direkt tillbaka... Denna lilla topp är från Weras rea (Åhléns). Längtar efter att förnya hela min garderob, men man får väl ta det lite pö ön pö...

Pratade med mamsen idag som nu ska hyra ut sitt hus i höst. Och resa till Spanien, typ. Tycker mina föräldrar är ypperliga förebilder på detta sätt: hittar möjligheter att ta ledigt några månader från sina respektive jobb nu när det ändå bara vankas regn och rusk, för att åka ut i världen och roa sig. Det ska jag också göra mer av när jag blir "stor"!

Sydamerika!


Idag åker Jukka och Hjördis till Buenos Aires där dom ska stanna i nästan 4 månader. Jag har nästan gruvat för detta, men insett att det är lönlöst. Och varför gruva när man kan glädjas med dom istället?! Kommer nog bli härliga månader! Önskar jag hade råd att åka och hälsa på bara...

Argentina

Här på hemmafronten händer inte mycket, jag betar av ett kapitel i taget. Kissen tycker vi ska leka istället för att läsa. Gjorde en rivare till gymmet före middagen, och som alltid känner man sig energisk och tillfreds efteråt.

Vi har precis satt i oss en halvt misslyckad rabarberpaj. Ibland blir proportionerna helt fel, men det var gott ändå.   


Kaffepaus




Läsning, läsning, läsning


Och tyvärr inte skönlitteratur... Romanen på bilden har Stigge läst nu på slutet av sin semester (idag är hans första arbetsdag efter 6 veckor ledigt!) och han kunde verkligen inte slita sig. Låg tyst i soffan hela dagen... Nästan lika intressant är min kurslitteratur om ledarskap. Just nu läser jag om egenskaper och färdigheter som är bra att ha eller införskaffa sig som ledare. Det finns bland annat psykologiska tester man kan göra för att få ett hum om hur lämpad man är. Om inte annat kan man se vilka egenskaper man är bra på och vilka man bör jobba på att förbättra om man vill bli en bra chef/ledare...

Hur tycker ni själva att det låter med följande egenskaper hos en chefsperson: Intelligens, självförtroende, integritet, beslutsamhet och sällskaplighet (social kompetens). En sak insåg jag igår när jag satt och läste: jag måste banne mig bli mer beslutsam!


Så här såg himlen över Luleå ut i lördags



Såg illavarslande ut, men sen blev det bättre.

Skördefest!


Ja ni ser ju själva. Här har det varit skördefest och vi har köpt både ett och annat. Den nedre bilden visar olika sorters gelé: enbärs-, björk-, tranbärs- och rönnbärsgelé. Blir lyxigt till renskav i höst, om man inte glömmer det längst in i kylskåpet...

Måste ge en eloge till Boden som anordnar sånt här, för det saknas verkligen i Luleå. Vi har också köpt potatis, sallad, matbröd och jämtost. Den sistnämnda var otroligt god!


Gråness

Kära läsare,

Dagarna går lite upp och ner. Just denna går mest i grått, men jag är hoppfull för jag har en dejt på gymmet strax, med Annakarin. Surra och svettas, det blir bra. Man får sån energi efteråt också, det är nästan det bästa med träningen!

Vi sitter vid varsin dator, jag och Stigge. Jag försöker hitta e-läsbara artiklar som står på min litteraturlista inför träffen i Uppsala nästa helg. Och så kollar jag jobb, facebook osv. Man fastnar lätt. Stigge håller på med bokföring. Och kollar mercor på Blocket. Ludde (som också går under namnet Tigern och Pasha) tycker vi är skittråkiga och det har han förmodligen rätt i.

Ute är det knappa tio grader, huvva. Jag förväntar mig en lång, varm, vacker höst nu. Nog får det bli svalare så länge solen lyser, men grått som idag orkar jag inte med. Funderar på att införskaffa nån snygg höst/vinterjacka, så att man slipper frysa, men har inte hittat den rätta än.



Ikväll blir det livvakterna och rabarberkräm. Och så ska jag läsa några kapitel av kurslitteraturen...

Håhåjaja...


Hej världen!

Sitter i papper och tankar och lösa planer. Snart börjar min termin och jag har kurslitteratur som behöver läsas. Vid sidan om studier behöver jag alltjämt en vettig inkomstkälla, den punkten ligger högst upp på att-göra-listan. Efter ett möte idag med ännu en chefsperson, slås jag av hur viktigt det är med kontakter (hon kände till ALLT och ALLA). Ändå tror jag fortfarande att man kan komma sig fram med bra idéer, för förr eller senare stöter man på en person som säger Ja! till en främling. Eller att det bara klickar med personkemin. Eller så hittar ett annat sätt att förverkliga sina visioner. Sen kan förstås många idéer behöva stötas och blötas lite, man måste revidera och tänka om. Man kanske söker sig till fel samarbetspartners eller tänker fel kring finansiering.

Det bästa är att det nog är lättare att förverkliga drömmar än vad man tror. Jag blir fortfarande väldigt positivt överraskad när människorna jag hör av mig till säger att jag kan komma förbi eller vill höra mer om vad lilla jag har på hjärtat. Men så är man ju ödmjuk som få (knappast)... 

Katten har precis lagt sig på sin rosa kudde för en eftermiddagslur. Man kanske ska lägga sig i soffan och umgås med huvudboken Leadership, som hittills är jätteintressant. Skönlitteraturen får vänta... Jag åker ner till Uppsala redan 3/9, jag längtar!

Klara...färdiga...gå!

Idag, imorrn och på måndag vankas möten. Jobbrelaterade. Känns ovant, läskigt och skoj! Nu gäller det!

Drömde en bissar dröm i natt där jag blev ordentligt avvisad. I en mer personlig relation, men ändå. Vaknade och kände mig oönskad. Nu ska jag tvätta av mig den känslan och gå och göra intryck!

Nedan några bilder från Lillsjöberg. Från en fin dag med Micke och Sara och kusinerna.


Större för varje dag...


Ludde där han trivs bäst: i husses knä.

Å tjejer! & jobb på g!

(Måndag:) Vilken härlig helg! Jag har cyklat hem från lördagens och söndagens workshop med massor av energi och idéer! Insett att jag gärna vill ha ett tjej/kvinnonätverk som aktivt jobbar med feministiskt perspektiv, och föreningen Syster verkar öppna för att ha delvis separatistiska inslag... Till vardags (och fest för den delen) har man ju alltid sina vänner som pepp, men att jobba mer medvetet i grupp/förening är en helt annat sak. Lisa från Malmö Fria Kvinnouniversitet, som ledde oss genom helgen, var i sig en stor inspiration.

Folk som känt mig forever vet att jag stundtals inhyser en rabiat feminist. Och ändå är högst älskvärd.. :)


(Tisdag:) Jobbmarknadet öppnar sig något. Mot extrainkomster i alla fall, men allt är som sagt välkommet i dagens läge. Känns skönt att känna sig lite åtrådd på arbetsmarknaden efter en period av...torka milt sagt. Snart väntas finbesök från Umeå i form av Sara Ö! Härligt blir det att få rå om henne ett tag! Mamma var ju uppe onsdag- fredag förra veckan och det var riktigt trevligt det med. Umesläkten och vännerna börjar röra lite på sig...

(Onsdag:) Å, idag planerar jag saker! Längtar till hösten redan!

Mot hemstaden!

Idag åker jag ner till Umeå. Mammas bastu hägrar, och trevligt sällskap. Laddar med läsning för bussresan och regnjackan verkar behövas. Om nån vill ses är det bara att slå en pling!

Vy från Boden där vi var i veckan.

Vägen till målet...jobb!

Hm... Bäst av allt är jag på att grubbla och gå i cirklar. Emellanåt känns det som att jag tar ett steg framåt. Som nu med utbildningen. Det som skrämmer mig är bra, misstänker jag, då gör jag något nytt och oprövat. När jag vet att jag ska läsa något med tydligt mål i sikte känner jag mig också mer målmedveten. Det är bra!

Numera ringer jag exempelvis direkt till chefer när jag är intresserad av en arbetsplats/ett jobb. Även om det inte leder till jobb på studs har man en chans att göra ett intryck, få välbehövlig information, hänvisas till andra möjligheter osv. Praktiskt taget alla är trevliga om man undviker frasen "Jag söker jobb", för då riskerar man att få nobben direkt och så är samtalet avslutat. Man ska uttrycka intresse och ställa frågor själv. Så mycket har jag lärt mig. Är man modig ska man dessutom stämma möte. Nästan alla är intresserade av att berätta om det dom själva sysslar med! Jag har haft flera halvtimmeslånga samtal med arbetsgivare per telefon, men jag misstänker att om man fått den halvtimmen som ett möte istället och tycke uppstått, då har man goooda chanser.

Vid sidan om min utbildning vill jag arbeta. Så pass att jag klarar mig. Uppnår jag det inom den närmsta framtiden är jag supernöjd! Helst mot utbildningsområdet. Tacksam för tips om vad jag kan söka mig till!


Hålla mjölkvita magen vit!

Inget uppenbart "putande" här inte... Men är man bara målmedveten så kanske!


Framför mig: studier

Vet ni vad jag ska läsa i höst? "Masterprogram i pedagogiskt ledarskap", på halvfart och distans i Uppsala. På längre sikt är drömmen att arbeta som rektor, men som alla andra måste jag nog jobba mig upp. Därför söker jag mig till studieförbund och andra typer av skolor nu. Helst vill jag ha ett bra extrajobb, gärna upp till 75-100%, även om det är svårt att säga exakt hur mycket jag kan jobba innan studierna börjat.

För mig som redan läst en massa år känns det bekant men ändå pirrigt och nytt. Nu finns ett tydligare mål i sikte. Nu gäller det att leverera... Men det känns bra! Förresten: Alla som kan tänka sig erbjuda en sovplats i Uppsala/Stockholm räck upp en hand! Jag kommer ner en helg i månaden.

Som ni kanske kan se på bilderna har Ludde växt. Han är fortfarande världens underbaraste. Bara senaste veckan har han fått besök av barn och hundar, sett lite mer av världen. Barn (stora som små) går ganska bra, han känner att dom är kattungar i anden och försöker leka med dom. Hundar är han än så länge ganska skeptisk mot, men vi hoppas att han kan ändra sig på den punkten.




Ring P1 och annat

Här på Kungsgatan 26 går Ring P1 för fullt. Jag förstår behovet av såna program, men jag hyser stor beundran för Täppas mfl som pallar att sitta där och bemöta den ena efter den andra som ringer in.

Idag ska vi göra återbesök på Havremagasinet. Dessa regniga dagar...

Bortsett från att ha semester här hemma med lediga Stig tänker jag mycket på hösten. Tydligen oroar jag mig, har insett det nu... Och det gör jag för att det lutar åt heltidsstudier och vad det innebär ekonomiskt. Behöver ett BRA extrajobb vid sidan om. Kanske flera. Tips?


Hallå :)



Pratar med systeryster på Skype just nu. Om inspiration och livet och sånt. Drömmar man vill förverkliga NU!!!
Har inte bloggat på lääänge. Men lite sommarlov får man väl ta?

RSS 2.0